Çikolatalı Un Helvası

Şurup
Süt:1 çay bardağı
Toz Şeker:2 yemek kaşığı
Sütlü Çikolata:1 paket (80gr.)
Helva
Un:1 yemek kaşığı
Tereyağı:1 yemek kaşığı
Fındık (Kavrulmuş, Kalın kıyılmış) :6 yemek kaşığı
Portakal Kabuğu Rendesi:1 tatlı kaşığı
Üst
Sütlü Çikolata:1 paket (80gr.)
Krema veya Kaymak:1 kahve fincanı
Fındık (Kavrulmuş, Kalın kıyılmış) :4 yemek kaşığı
Süs
Çilek:2 adet
Taze Nane Yaprağı:2 adet

 

HAZIRLAMA:

Şurup malzemelerini saplı bir kaba koyun.Orta kısık arası bir ateşte1 bardak su ile karıştırarak tüm malzemeleri kaynatmadan eritin. Ilımaya bırakın.

Unu tavaya koyun.Orta ve kısık arası ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak rengi hafif sararıncaya kadar kavurun. Tereyağını, 4 yemek kaşığı fındığı ve portakal kabuğu rendesini katın.

Karıştırarak tüm malzemeleri birbirine yedirin. Macun kıvamında bir karşım elde edin.

Tavaya azar azar hazırladığınız sütlü çikolatalı şurubu katıp karıştırarak yedirin.

Kıvam bulana kadar karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Bozaya yakın yoğunlukta tutturun.

Helvayı hazırlarken bir başka kapta çikolata, 2 yemek kaşığı fındık, krema veya kaymağı benmari usulu eritip karıştırın. İki büyük kadeh alın. Hazırladığınız çikolatılı un helvasını sıcakken kadehlere yarılarını dolduracak şekilde taksim edin.Üzerlerine de fındık ile birlikte eritilmiş çikolata ve krema karışımını paylaştırın.

Birer çilek ve nane yaprağı ilave edin. Ilık olarak servis yapın.