Ganduya Soslu Bavarez

Malzeme: (6 kişilik)

Bavarez

Jelatin:10 gr.
Yumurta Sarısı:3 adet
Şeker:5 yemek kaşığı
Süt:4 yemek kaşığı
Krema veya Kaymak:600 gr.
Badem:5 yemek kaşığı
Çikolata:1 çay bardağı

Ganduya Sosu

Şeker:1 su bardağı
Çikolata:100 gr.
Taze Kaymak:2 yemek kaşığı
Fındık (Kavrulmuş kalın kıyılmış):2 adet

 

HAZIRLAMA:

Bavarez

Jelatini bir çay bardağı ılık suda eritin.

Pişirme kabı içinde yumurta sarılarını şeker ile birlikte çırpın. Sütü ve kremanın üçte birini katıp karıştırın.

Kabı kısık ateş üstünde, kaynatmadan karıştırarak, tüm malzemeyi birbirine yedirin ve erimiş jelatini ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Soğumuş karışıma kalan üçte iki çırpılmış kremayı, dilinmiş bademleri ve rendelenmiş çikolataları katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve katılaşması için buzdolabına koyun; ez az üç saat bekletin.

Ganduya Sosu

Şekeri 1 bardak suda kaynatıp karıştırarak eritin ve ılımaya bırakın. Ilımış şuruba eritilmiş ılık çikolatayı 2 kaşık krema veya kaymağı ve kalın kıyılmış fındıkları katın. Tüm malzemeyi karıştırın. Ganduya sosunu hazır edin.

İçinde bavarezin donduğu kabın üzerine düz servis tabağını kapatın. Ters çevirerek bavarezin donduğu kabın üzerine düz servis tabağını kapatın. Ters çevirerek bavarezi servis tabağına aktarın. Üzerine Ganduya sosunu gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.