Havis

Malzeme: (8 kişilik)

Havis

Toz Şeker:6 kahve fincanı
Hindistan Cevizi Rendesi :1 çay bardağı
Havuç:6 adet iri boy
Tereyağı:4 yemek kaşığı
Tarçın:2 tatlı kaşığı
Ceviz (kalın kıyılmış):6 kahve fincanı
Fındık (kavrulmuş, kalın kıyılmış):6 çay bardağı
Hazır Baklavalık Yufka:6 adet

Şurup

Toz Şeker:3 su bardağı
Limon Suyu:1 yemek kaşığı

 

HAZIRLAMA:

Şekeri 3 su bardağı ile 2-5 dakika kaynatın. Limonla kestirip soğumaya bırakın. Havuçları ayıklayıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Geniş yüzeyli bir tavaya koyun. Orta ateşte bir kahve fincanı su ve bir yemek kaşığı tereyağı ilavesi ile karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun. Havuçlar pişmeden suyunu çektiğinde her defasında bir çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su ekleyin.

Havuçlar pişip suyunu çektiğinde tarçın, şeker, fındık ve cevizi katıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Harcı hazır edin.

Baklavalık bir yufkayı düz bir zemine açın. Üzerine fırça ile erimiş tereyağını sürün.

Uzun kenarına hazırladığınız havuçla harcın altıda birini boydan boya koyun ve rulo yapın. Ruloyu yağlı fırın tepsisine koyun.
Aynı işlemleri kalan diğer 5 yufka için yapın. Tepsideki ruloları 4-5 cm boyunda kesin. Üzerlerine tekrar tereyağı sürün. Tepsiyi önceden 180ºC ısıtılmış fırına sürün.

Yufkaların üzeri kızardığında (yaklaşık 25-30 dakika sonra) tepsiyi fırından alın. Üzerine hemen soğuk şurubu gezdirin. Soğumaya bırakın.

Tatlıyı servis tabağına alın; üzerine Hindistan cevizi rendesi gezdirin. Yanında krema veya kaymakla servis yapın.