Laz Böreği

Malzeme: (8 kişilik)

Laz Böreği

Hazır Baklavalık:14 adet
Tereyağı (erimiş):1,5 su bardağı

Harç

Süt:4 su bardağı
Pirinç Unu:2 yemek kaşığı
Toz Şeker:5 yemek kaşığı
Nişasta:2 yemek kaşığı
Fındık (kavrulmuş, kalın kıyılmış):1 su bardağı
Yumurta Sarısı:4 adet

Şurup

Toz Şeker:3 su bardağı
Limon Suyu:1 yemek kaşığı

 

HAZIRLAMA:

Su, pirinç unu, nişasta ve 5 kaşık şekeri tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynatın. Koyu bir kıvam tutturun. Ocağın altını kapatın.

Fındıkları, çırpılmış yumurtaları ekleyerek karıştırın. 3 bardak su ve şekeri birkaç dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip kestirin. Şurubu hazır edin.

Baklavalık yufkaların 7 tanesini üzerlerine fırça ile erimiş tereyağı sürerek üst üste, yağlanmış fırın kabına döşeyin. Üzerlerine hazırlamış olduğunuz sütlü harcı yayın. Harcın üzerine, tekrar üstleri tereyağı yağlanmış 7 kat yufka döşeyin. Böreği porsiyonluk dilimleyin ve üzerine tekrar fırça ile bol bol erimiş tereyağı sürün.

Böreğin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve kabı önceden 200ºC kızdırılmış fırını sürün.

Fırından aldığınız sıcak böreğin üzerine soğuk şurup gezdirin. Böreği servis tabağına alıp arzu ettiğiniz gibi süsleyerek servis yapın.