Ana Sayfa Tarifler

Çikolatalı Un Helvası

Şurup malzemelerini saplı bir kaba koyun.Orta kısık arası bir ateşte1 bardak su ile karıştırarak tüm malzemeleri kaynatmadan eritin. Ilımaya bırakın.

Ganduya Soslu Bavarez

Jelatini bir çay bardağı ılık suda eritin. Pişirme kabı içinde yumurta sarılarını şeker ile birlikte çırpın. Sütü ve kremanın üçte birini katıp karıştırın.

Havis

Şekeri 3 su bardağı ile 2-5 dakika kaynatın. Limonla kestirip soğumaya bırakın. Havuçları ayıklayıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Geniş yüzeyli bir tavaya koyun.

Laz Böreği

Su, pirinç unu, nişasta ve 5 kaşık şekeri tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynatın. Koyu bir kıvam tutturun. Ocağın altını kapatın.